Publieke Dienstverlening Op de Kaart

PDOK Producten

Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK) ontsluit digitale geo-informatie van de overheid. Dit ontsluiten gebeurt via een centrale voorziening: het PDOK Loket. De data is beschikbaar als data services of als downloadbare bestanden. Ook vindt u in het PDOK Loket een alternatief voor Google Maps: PDOK Kaart. U kunt deze kaart integreren in uw eigen website met als voordeel dat de kaart kosteloos en reclamevrij is.

Geo-datasets

Waar nodig zorgt PDOK dat de services en bestanden voldoen aan de INSPIRE richtlijn voor een betere uitwisseling van geo-informatie in Europa. Ook beheert PDOK het Nationaal Georegister. Deze online catalogus bevat meer dan 5000 verwijzingen naar Nederlandse geo-datasets waaronder zo'n 900 webservices van verschillende aanbieders.

Open data

Vrijwel alle PDOK bestanden en data services onder een "open" licentie beschikbaar. in de sectie Copyright leest u meer over de licentie. Iedereen mag de data gebruiken volgens een Fair Use Policy (te vinden in het document Producten Diensten Catalogus Afnemers in de PDOK Bibliotheek). Kijk voor een overzicht van alle vrij beschikbare PDOK-services in de PDOK Viewer. Meer informatie treft u aan in de sectie Open data. Er zijn uitzonderingen met betrekking tot het principe van Open data. Informatie hierover en over de verschillende dienstenniveaus vindt u onder Voor Wie.